Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.12.2021

Lady Gaga had duizelingwekkend veel en dure kapsels in House of Gucci

door Vertigo

Haarstylist Frederic Aspiras heeft onthuld dat er aan Lady Gaga’s rol als Patrizia Reggiani in Ridley Scotts House of Gucci 55 verschillende kapsels te pas kwamen. Voor tien daarvan moesten speciale pruiken gemaakt worden die elk 10.000 dollar kostten.

“De bedoeling was dat Lady Gaga zich dankzij de haarstijlen in Patrizia Reggiani kon inleven,” zegt Aspiras en voegt eraan toe dat hij zo authentiek mogelijk te werk ging door technieken van een kapper uit de jaren zeventig, waarin de film zich deels afspeelt, te hanteren.

Gaga’s haar nam elke draaidag vier tot vijf uur in beslag, bijna even lang als Jared Leto’s transformatie in Paolo Gucci. Voor de opnames stelde Aspiras ter inspiratie een boek van 450 pagina’s met mogelijke haarstijlen samen. Scott wilde echter dat Gaga slechts twee kapsels had in de film opdat de montage gemakkelijker zou verlopen.

Aspiras was het daar niet mee eens. “Ik wilde bewijzen dat Ridley Scott ongelijk had,” zegt hij. “Vijf maanden lang heb ik gezwoegd en hij sprak me niet één keer aan op de set omdat ik jong ben. Uiteindelijk bleek ik echter gelijk te hebben.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: