Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.04.2022

Lachen met Will Smiths Oscars-straf op Saturday Night Live, Academy-leden reageren op strafmaat

door Vertigo

Tijdens het ‘Weekend Update‘-segment van sketchshow Saturday Night Live, vermeldde medepresentator Colin Jost de beslissing van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences om Will Smith voor 10 jaar uit te sluiten van alle events van de organisatie, waaronder alle Academy Awards, nadat de acteur de komiek Chris Rock in het gezicht had geslagen tijdens de ceremonie.

“Maar is dat echt een straf?”, vroeg Jost. “Hij kan nog steeds genomineerd worden. Hij kan zelfs nog een award winnen. Hij kan zelfs nog naar de afterparty gaan. Hij hoeft gewoon niet de vier uur durende ceremonie bij te wonen waar sowieso weer iemand een grap gaat maken over zijn vrouw.”

“Eerlijk gezegd”, ging de komiek verder, “denk ik dat de echte straf zou zijn om Will Smith volgend jaar de Oscars te laten presenteren. Want geloof me, niets dwingt je méér om stil te staan bij je levenskeuzes dan een awardsshow presenteren.”

Bekijk het fragment hieronder:

Na de beslissing op vrijdag hebben tal van leden van de Academy hun reacties gedeeld over de beslissing. Sommigen vinden de straf te hard, anderen spreken dan weer van ’te weinig, te laat’.

Een greep uit de reacties:

Beverly Walker, marketing/public relations-lid: “Te veel. Gezien hij zich al had teruggetrokken en had verontschuldigd, had vijf jaar genoeg geweest.”

Barry Morrow, schrijvend lid: “Gezien ik geloof in tweede kansen, wil ik Smith de ceremonie van volgend jaar zien presenteren. De straf moet gepast zijn voor het misdrijf.”

Een lid van de filmmonteurs: “Ik denk dat de Academy het juist goed heeft gedaan en ik ben blij dat hij zijn Oscar heeft mogen houden. Zijn talent wordt niet tenietgedaan door zijn daden. Misschien dat Chris Rock de Oscar voor Beste Actrice volgend jaar kan presenteren in zijn plaats?”

Een lid: “Ik was behoorlijk teleurgesteld. Een typisch voorbeeld van ’te weinig, te laat’. Misschien een ban van twintig jaar. En een heel drastische statement die zijn gedrag veroordeelt. Het hele gebeuren was heel slecht aangepakt. Heel zwak. Heel onduidelijk. Heel droevig.”

Een lid van marketing/public relations: “Ik denk dat Will geluk heeft dat hij niet is aangeklaagd. Hij heeft heel mooie emotionele momenten doen overschaduwen zoals de speeches van Troy Kotsur en Jessica Chastain.”

Een lid van de monteurs: “Hem 10 jaar verwijderen voelt niet als een straf die streng genoeg is. Het lijkt te weinig gezien wat hij gedaan heeft. Hij moet verantwoordelijk gehouden worden voor het aanvallen van een persoon live op televisie. De Academy had meer moeten doen. Misschien een stevige boete bovenop hem uitsluiten van evenementen. Deze lichte straf stuurt het signaal dat het oké is om een ander mens aan te vallen.”

Bron: THR

Lees meer over: