Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

04.04.2022

Lachen met Will Smiths Oscars 2022-klap op Grammy Awards

door Vertigo

Talkshowhost Trevor Noah presenteerde het voorbije weekend de Grammy Awards en verwees daarbij naar Will Smiths klap aan Chris Rock tijdens de Academy Awards een weekend eerder.

“Je moet dit niet bezien als een awardsshow. Dit is een concert waar we awards uitdelen. We gaan naar muziek luisteren, we gaan dansen, we gaan zingen, we gaan mensen hun naam uit onze monden houden,” zei Noah in een duidelijke verwijzing naar Smiths scheldtirade tijdens de Oscars, waarbij hij Rock toeriep de naam van zijn vrouw uit zijn mond te houden.

Noah was niet de enige persoon die tijdens de Grammy Aawards naar de Smith-controverse verwees. Muzikant/regisseur Ahmir “Questlove” Thompson, die vlak na Smiths bestorming van het podium de Oscar voor Beste Documentaire in ontvangst mocht nemen, grapte op het Grammy-podium: “Ik ga deze award presenteren en ik vertrouw erop dat jullie allemaal zeker 100 meter van mij wegblijven.”

Voormalig Star Trek-acteur LeVar Burton introduceerde tijdens de preshowceremonie komiek Nate Bargatze met de woorden: “De volgende presentator is een komiek. Ik wil iedereen waarschuwen om op jullie plaats te blijven en jullie handen bij te houden.”

Lees meer over: