Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.10.2021

Kumail Nanjiani heeft gemengde gevoelens bij fysieke transformatie voor Eternals

door Vertigo

In december 2019 onthulde acteur Kumail Nanjiani (The Big Sick) dat hij een drastische transformatie onderging voor zijn rol als de onsterfelijke superheld Kingo in Chloé Zhao’s Marvel-film Eternals. Nanjiani deelde foto’s van zijn nieuwe, gespierdere look op Instagram en heeft daar nu gemengde gevoelens bij.

“Het voorbije anderhalf jaar, sinds ik die foto’s heb gepost, vind ik het heel ongemakkelijk om over mijn lichaam te praten,” zegt de acteur. “Het wordt ook steeds ongemakkelijker.”

Hij voegt eraan toe dat hij zelf besliste om aan zijn conditie te werken ter voorbereiding op Eternals en dat Zhao zelfs een beetje overstuur was toen ze zijn transformatie zag.

“Ik was verrast omdat ik altijd al het gevoel had dat Kumail over de juiste mengeling van nederigheid en charisma beschikte om Kingo te spelen, ongeacht zijn look,” zegt Zhao. “Ik wilde er zeker van zijn dat hij niet getraind had voor mij.”

Nanjiani zelf zegt dat hij zijn ideaalbeeld van mannelijkheid ontleende aan de eighties-actiefilms met onder meer Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger waar hij mee opgroeide.

“Zij kwamen over als Adonissen en goden en ik dacht dat sterke mannen er zo uitzagen,” zegt Nanjiani. “Ze toonden ook geen emoties. Ze huilden niet of vertelden niet wanneer ze zich verdrietig of bang voelden.”

Bovendien was het een van Nanjani’s doelen om ooit een Marvel-held te spelen en wilde hij niet onderdoen voor zijn voorgangers. “Kingo is de eerste Zuid-Aziatische superheld en ik wilde eruitzien alsof ik Thor, Captain America of wie dan ook de baas kon,” zegt hij.

Kingo is op de koop toe een Bollywood-ster en daar liet Nanjiani zich ook door beïnvloeden. “Ik ken alle Bollywood-klassiekers van de jaren 60 tot 90 en de acteurs waren altijd enorm gespierd,” zegt hij. “Ik wilde geloofwaardig overkomen en me krachtig voelen.”

De acteur maakt zich echter zorgen dat hij door zijn transformatie het stereotype van de stoere man in leven houdt. “Mannen worden vaak aangeleerd om zich nuttig te maken door hun fysieke kracht of hersenen te gebruiken op een agressieve, competitieve manier in plaats van op een open, hulpvaardige manier,” zegt hij.

“Zo dagen veel mannen anderen uit op Twitter om met hen in discussie te gaan,” vervolgt hij. “Dat is hetzelfde als armworstelen. Hun enige doel is hun tegenstanders uitschakelen. Het mannelijke ideaal heeft tot nu toe bestaan uit domineren, verslaan, verpulveren, vermoorden, vernietigen en dat straal je uit als je gespierd bent.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kumail Nanjiani (@kumailn)

Bron: GQ