Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.11.2019

Kristen Stewart noemt ontslag Snow White-sequel voorbeeld van slutshaming

door Vertigo

Hoewel ze de rol van Sneeuwwitje speelde, deed Kristen Stewart niet mee in de sequel op Snow White and the Huntsman, The Huntsman: Winter’s War.

De actrice werd naar eigen zeggen ontslagen door een schandaal in de roddelpers. Ze werd namelijk gefotografeerd toen ze regisseur Rupert Sanders kuste terwijl ze nog samen was met haar Twilight-collega Robert Pattinson.

“Het waren andere tijden,” zegt ze. “De slutshaming was zo absurd. Ik wil de eikel niet uithangen, maar als ik in de film had meegedaan, zou hij een pak beter geweest zijn. De studio liet zich schrik aanjagen door het schandaal.”

“Ik was nog heel jong en ik wist niet echt hoe ik er mee moest omgaan,” vervolgt ze. “Ik heb fouten gemaakt, maar dat zijn mijn zaken.”

“Mijn werk werd op een onnozele en kleingeestige manier genegeerd door een groep volwassenen die verondersteld worden een studio te runnen en films te maken,” zegt ze.

“De filmindustrie in Hollywood is gebaseerd op angst en dat vind ik idioot,” besluit ze. “Als je een beetje riciso’s durft nemen en iets goeds aflevert, zullen mensen ernaar kijken, het op prijs stellen en je er geld voor geven.”

Bron: IndieWire