Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.05.2018

Kristen Stewart kondigt regiedebuut aan

door Vertigo

Cannes-jurylid Kristen Stewart wil de stap zetten van acteren naar regisseren. Ze heeft zelfs al een eerste langspeelfilmproject in gedachten: een bewerking van Lidia Yuknavitch’ memoires The Chronology of Water.

Auteur Yuknavitch is een voormalig zwemster en heeft het in haar memoires over seksualiteit, rouw en verslaving. “Het is een heel persoonlijk boek,” zei Stewart in Cannes. “Ik voelde een nauwe band met haar nog voor ik haar ontmoette. Nu nemen we deel aan dezelfde wedstrijd zonder dat een van ons twee wil winnen.”

Stewart wil zo snel mogelijk aan de opnames beginnen. “Ik speel deze zomer nog in een film,” zei ze, “maar ik wil eigenlijk het liefst van al het scenario afwerken en een briljante actrice vinden voor de hoofdrol. Ik ga voor haar een rol schrijven die ik zelf zou willen spelen.”

Verder is Stewart wel niet van plan om haar eigen productiehuis op te richten. “Ik ga nooit een film produceren,” zei ze. “Ik wil schrijven en regisseren en acteren voor mensen die schrijven en regisseren.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: