Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.01.2020

Krijgt Before-trilogie eigenzinnig vervolg?

door Vertigo

Regisseur Richard Linklater en hoofdrolspeler Ethan Hawke overwegen om een vervolg te breien aan de Before-trilogie over Hawkes Jesse en Julie Delpy’s Celine.

“Na Before Midnight had ik voor het eerst het gevoel dat hun verhaal erop zat,” zegt Hawke. “Before Sunrise, Before Sunset en Before Midnight vormen op een vreemde manier één geheel.”

“Dat wil niet zeggen dat er geen vervolg komt, bijvoorbeeld een epiloog,” voegt hij eraan toe. “Het zou interessant zijn om een After-reeks te maken waarin de tweede helft van het leven aan bod komt.”

“Misschien wachten we tot Ethan en Julie allebei tachtig zijn en doen we een komische remake van Michael Haneke’s Amour waarin de ene bij de andere euthanasie toedient,” zegt Linklater. “Dat sluit ik niet uit.”

Tot slot onthult de regisseur dat ook Gwyneth Paltrow en Jennifer Aniston in de running waren voor de rol van Celine. Om zoveel mogelijk jong talent aan te trekken, legde hij zelfs de afkomst van de personages niet op voorhand vast.

“Het was niet duidelijk of het verhaal om een Europese man en een Amerikaanse vrouw zou draaien of omgekeerd,” zegt hij. “In de eerste versie van het script heetten de personages Chris en Terry omdat dat uniseks namen zijn.”

Bron: IndieWire