Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

31.10.2021

Kostuums Stanley Kubricks Barry Lyndon hergebruikt in Marie Antoinette

door Vertigo

Naar aanleiding van de 15e verjaardag van Sofia Coppola’s Marie Antoinette hebben de cast en crew teruggeblikt op alle aspecten van de film, waaronder het kostuumontwerp.

Hoofdrolspeelster Kirsten Dunst vertelt dat zij en kostuumontwerpster Milena Canonero, die een Oscar won voor Marie Antoinette, met verschillende stoffen en ideeën experimenteerden.

“Ik heb heel veel jurken uitgeprobeerd die uiteindelijk door andere personages werden gedragen terwijl Milena naar de beste look voor Marie zocht,” zegt Dunst. “Het was een heel nauwkeurige samenwerking en Milena stond enorm open voor mijn ideeën.”

“In de scène na de dood van Marie’s kind droeg ik een lichtblauwe jurk en suggereerde ik om een rood lint rond mijn middel te dragen zodat het leek alsof ik in twee was gesneden,” vervolgt ze.

Canonero kreeg eerder een Oscar voor Barry Lyndon en gebruikte enkele kostuums uit de Stanley Kubrick-film voor Marie Antoinette. Zo droeg Rose Byrne, die Marie Antoinettes vriendin Yolande de Polastron vertolkte, een jurk van Marisa Berensons Lady Lyndon.

“Marisa was een beetje de it girl van haar tijd, dus het voelde heel speciaal aan om kostuums van haar te dragen,” zegt Byrne.

Bron: IndieWire