Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.10.2021

Kortte Harvey Weinstein bioscooprelease Good Will Hunting in om Robin Williams hak te zetten?

door Vertigo

Regisseur Kevin Smith trad op samen met onder meer Harvey en Bob Weinstein op als executive producer van Good Will Hunting en heeft onthuld dat de broers bewust de bioscooprelease van de film inkortten om te voorkomen dat ze Robin Williams box-officebonussen moesten uitbetalen.

“Ik weet nog dat Good Will Hunting uit de zalen werd gehaald toen hij nog steeds geld opbracht,” zegt Smith, die samenwerkte met de Weinsteins aan onder meer Clerks en Chasing Amy. “De film deed het uitstekend en door Robin te casten hadden de producenten al hun geld al terugverdiend tijdens de voorverkoop.”

Volgens Smith kreeg Williams een percentage van de box-officeopbrengst dat zou verhoogd worden als de film meer dan 100 miljoen dollar binnenhaalde. “Ik geloof dat hij vijftig procent zou krijgen,” vervolgt hij.

Hoewel Good Will Hunting een kassucces was en getipt werd voor de Oscars, grepen de Weinsteins in en brachten de film sneller uit op video. “Als hij in de bioscopen was blijven lopen, zou er meer geld naar Robin gegaan zijn,” zegt Smith. “Zijn aandeel in de videoverkoop was kleiner. De film werd gesaboteerd uit hebzucht.”

Bron: /Film