Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.07.2014

Kortfilm Get Ripped van jonge Vlaamse regisseur wint in LA

door Jimmy Van der Velde

Het jonge Vlaamse regietalent Leonardo Van Dijl heeft op het Outfest-filmfestival in Los Angeles met zijn kortfilm Get Ripped de Grote Juryprijs voor de beste experimentele kortfilm gewonnen. Het is de eerste maal dat de film in het buitenland in de prijzen valt. Get Ripped is het bachelorproject van Van Dijl aan de Brusselse filmschool Sint-Lukas. Hij realiseerde de film met een budget van 3000 euro. Van Dijl ziet de prijs dan ook als een signaal naar andere jonge filmmakers toe: “Ook al zijn de middelen beperkt, je kan veel bereiken door hard te werken en verhalen te vertellen die uit het hart komen.”

Get Ripped vertelt het verhaal van de twintigjarige Niko die veel vertoeft in de fitness. Hij wordt opgemerkt door een personal trainer, maar de twee wisselen geen woord. Maar hoe meer vooruitgang Niko maakt tijdens zijn training, hoe meer de twee verstrikt raken in een machtsspel.

Van Dijl regisseerde eerder de videoclip van Oscar And The Wolf’s hit Princes en Black Dog Painting van School is Cool. Hij startte zijn carrière als stylist en fashion editor voor het magazine Vice. Get Ripped was eerder al te zien op het kortfilmfestival van Leuven.

Outfest is een LGBT-filmfestival in Los Angeles dat de focus legt op gelijkheid en het vertellen van verhalen betreffende homoseksualiteit en transseksualiteit.

 

@TheJimeister