Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.03.2021

Kondigde Warner per ongeluk twee DC-superheldinnenprojecten aan?

door Vertigo

Tijdens een aandeelhoudersvergadering van Warners moederbedrijf AT&T is per ongeluk aangekondigd dat er twee projecten rond DC-superheldinnen in de steigers staan.

AT&T liet namelijk een slide zien met de logo’s van alle geplande DC-projecten, waaronder The Batman, Black Adam en James Gunns The Suicide Squad-prequelreeks Peacemaker.

Op de slide waren ook logo’s voor Batgirl en Zatanna te zien. Het is onduidelijk of het om films of series gaat, maar het gerucht dat beide personages een solofilm zouden krijgen, doet al een tijdje de ronde en werd nog nooit door Warner officieel bevestigd.

Batgirl was reeds te zien in onder meer The Lego Batman Movie en is het alter ego van Barbara Gordon, de dochter van Gothams Commissioner Gordon.

Joss Whedon (The Avengers, Justice League) zou op een gegeven moment een Batgirl-film schrijven en regisseren, maar keerde dat project de rug toe.

In 2018 werd bericht dat Birds of Prey-scenariste Christina Hodson zich over het script zou ontfermen, maar sindsdien is het stil rond het project.

Zatanna is een superheldin met magische krachten die in de DC-comics deel uitmaakt van het team Justice League Dark, waarover een reeks in de steigers staat voor HBO Max.

Bron: The Playlist

Lees meer over: