Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.11.2021

Kirsten Dunst openhartig over Spider-Man-loonkloof en kritiek op haar gebit

door Vertigo

Hoewel ze reeds succesen had geboekt met films als Interview with a Vampire, Little Women en Jumanji kreeg Kirsten Dunst voor Sam Raimi’s Spider-Man een veel lager loon dan hoofdrolspeler Tobey Maguire.

“De loonkloof was extreem,” zegt Dunst, die Mary Jane vertolkte in Raimi’s Spider-Man-trilogie. “Ik stond er niet eens bij stil en vond het logisch omdat Tobey Spider-Man speelde. Weet je wie er echter op de poster van Spider-Man 2 stond? Spider-Man en mijn personage.”

Dunst onthult ook dat de makers van Spider-Man haar tanden wilden laten rechtzetten. De actrice weigerde echter omdat ze van haar gebit had leren houden dankzij haar rol in Sofia Coppola’s The Virgin Suicides.

“Het feit dat Sofia, het coolste meisje ooit, vond dat ik er goed uitzag, heeft me gered,” zegt Dunst. “Ze zorgde ervoor dat ik me mooi voelde. Als 16-jarige heb je een heel laag zelfbeeld, maar door met haar samen te werken aan mijn eerste ‘sexy’ rol kreeg ik zelfvertrouwen dat me in veel andere situaties heeft geholpen.”

“Mijn moeder is geweldig, maar zij zou me misschien gevraagd hebben waarom ik mijn tanden niet liet rechtzetten,” vervolgt ze. “Zelf onderging ze een facelift, een borstvergroting en dat soort dingen. Het resultaat liet altijd te wensen over. Dat soort ijdelheid kan gevaarlijk zijn en ik kreeg er een afkeer voor.”

Bron: IndieWire