Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.04.2022

Kinepolis ziet bioscoopbezoek verder herstellen in eerste kwartaal 2022

door Vertigo

In het eerste kwartaal van 2022 ontving Kinepolis 67,3% van de bezoekers ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

Het herstel van het bioscoopbezoek verliep beloftevol in de eerste maanden van het jaar, temeer in de meeste landen nog Covid-maatregelen golden en de Nederlandse, alsook een deel van de Canadese bioscopen gesloten bleven tot eind januari.

Nagenoeg alle maatregelen (onder meer capaciteitsrestricties, mondmaskerplicht, Covid-pass, en in sommige landen een vervroegd sluitingsuur voor bioscopen en sluiting van de shops) werden afgebouwd of afgeschaft in de loop van het eerste kwartaal. Vandaag zijn er geen beperkende maatregelen meer in voege in de bioscopen die Kinepolis uitbaat.

Kinepolis noteerde maand na maand een verder herstel. Het tweede kwartaal startte in de meeste lan- den met een goede paasperiode, die de bezoekersaantallen verder deed toenemen tot ca. 76% van de pre-Covid bezoekersaantallen van 2019.

Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group, over het eerste kwartaal: “Ik ben enthousiast over de manier waarop onze activiteiten hernemen, geholpen door de release van nieuwe blockbusters in de afgelopen weken.“

De populairste films van dit moment zijn ‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’, ‘Sonic The Hedgehog 2’ en ‘The Lost City’. De komende weken en maanden staan onder meer volgende toppers op de affiche: ‘Downton Abbey: A New Era’, ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’, ‘Top Gun: Maverick’, ‘Jurassic World Dominion’, ‘Elvis’, ‘Lightyear’, ‘Minions: The Rise of Gru’ en ‘Thor: Love and Thunder’. Op het lokale filmprogramma staan onder meer ‘Ritueel’ en ‘Zillion’ in Vlaanderen, ‘Bon Bini Holland’ en ‘Soof 3’ in Nederland, ‘Irréductible’, ‘Menteur’ en ‘Simone’ in Frankrijk en ‘El Test’ en
‘Padro no hay más que uno 3’ in Spanje. Live opera en concerten.

Bron: Kinepolis