Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.03.2020

Kinepolis sluit de deuren tot eind maart door coronavirus

door Vertigo

Gelet op de recente ontwikkelingen heeft Kinepolis, in overleg met de betrokken lokale autoriteiten, beslist alle Belgische Kinepolis-bioscopen te sluiten en dit vanaf morgen tot tenminste 31 maart.

In de overige landen is het overleg met de betrokken autoriteiten lopende en werden voor een aantal bioscopen maatregelen genomen tot beperking van de bezetting per zaal, evenals een aantal extra maatregelen, zoals een sterkere spreiding van het aanvangstijdstip van de filmvoorstellingen.

De bioscoopketen bereidt zich ook in andere landen voor op bijkomende maatregelen, maar deze beslissingen zullen steeds worden genomen in nauw overleg met de lokale autoriteiten.

Afhankelijk van de duur van de sluiting en het aantal betrokken bioscopen, verwacht Kinepolis mogelijk een ernstige impact op de financiële resultaten van de groep voor het eerste halfjaar.

Klanten worden geadviseerd om de online communicatiekanalen (www.kinepolis.com, sociale media) te consulteren voor meer informatie per bioscoop en over compensatie van tickets.

“De gezondheid van onze filmliefhebbers en medewerkers blijft onze absolute prioriteit,” staat te lezen. “Wij blijven in nauw overleg met de lokale bevoegde autoriteiten.”

Lees meer over: