Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

31.05.2021

Kinepolis verklaart waarom ze films tonen die ook op Disney+ staan

door Steven Tuffin

Kinepolis vertoont bij de heropening van de Belgische bioscopen op 9 juni onder meer Nomadland en Cruella, twee films die eerder een streamingrelease kregen op Disney+.

Aanvankelijk weigerde Kinepolis net als een aantal grote Amerikaanse bioscoopketens om films van streamingdiensten te vertonen omdat ze zich niet aan de traditionele window tussen de bioscoop- en streaming- of VOD-release houden.

Daar is nu verandering in gekomen. “Het klopt dat we de voorbije weken een overeeenkomst hebben bereikt met Disney,” zegt Anneleen Van Troos van Kinepolis aan De Standaard.

“Het gaat om de release van Cruella en twee titels later deze zomer, Black Widow en Jungle Cruise,” vervolgt ze. “We maken telkens afspraken per titel.”

Ook met Netflix sloot Kinepolis reeds een deal in de herfst van vorig jaar. Vermoedelijk werd er zowel met Disney als Netflix afgesproken dat Kinepolis een minder groot aandeel van de box-officeopbrengst afgeeft wanneer een film reeds op een streamingplatform staat.

“Het principe dat we eerder altijd geopperd hebben – en waar we nog steeds achter staan – is dat afspraken met betrekking tot exclusiviteit en financiële termen zich correct tot elkaar moeten verhouden,” zegt Van Troos.

Bron: De Standaard

Lees meer over: