Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.06.2021

Kinepolis onthult coronamaatregelen bij heropening bioscopen

door Vertigo

Terwijl het onduidelijk blijft welke coronamaatregelen er zullen gelden bij de heropening van de Belgische bioscopen op 9 juni heeft Kinepolis alvast zijn eigen regels opgesteld.

Kinepolis-woordvoerster Anneleen Van Troos zegt in De ochtend op Radio 1 dat er anderhalve meter afstand zal gehouden worden in de zalen.

Met andere woorden zullen er tussen de bezoekers twee plaatsen leeg worden gelaten en zal er ook voor en achter hen een plaats vrij zijn.

“Er zijn bezoekersstromen zodat mensen niet te veel met elkaar in contact komen,” zegt Van Troos. “Films starten bij ons bijvoorbeeld met een kwartier tijd tussen zodat mensen die vertrekken niet te veel kruisen met mensen die voor de volgende film komen.”

“Er zijn geen pauzes en we vragen ook zo veel mogelijk om vooraf online tickets te bestellen,” vervolgt ze en voegt eraan toe dat het aantal mensen per zaal beperkt wordt tot 200.

“We draaien op ongeveer 35 procent capaciteit,” zegt Van Troos. “Dat is voor ons voldoende om geen geld meer te verliezen. Dat was altijd ons uitgangspunt, ook tussen lockdowns: we wilden niet meer geld verliezen in open toestand dan in gesloten toestand. Winst maken, dat is nog iets anders.”

Kinepolis kreeg door de coronacrisis zware financiële klappen, maar kijkt de toekomst hoopvol tegemoet. In het Eén-programma De markt vertelt Van Troos dat er een mooi filmaanbod is en dat de voorverkoop vlot verloopt.

“Of we een verandering gaan zien in de consumentengewoontes, dat valt af te wachten,” vervolgt ze. “Maar naar de bioscoop gaan of thuis een film kijken via een streamingdienst is een heel andere ervaring. Wij zijn een out of house-evenement, een sociaal gegeven, een uitstap, en daar smacht iedereen naar.”

Bron: VRT NWS

Lees meer over: