Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.06.2020

Kinepolis heropent bioscopen in verschillende Europese landen

door Vertigo

Kinepolis heeft op maandag 1 juni zijn Nederlandse bioscopen heropend. Daarbij wordt rekening gehouden met de richtlijnen van de Nederlandse overheid om in de maand juni slechts dertig personen per zaal toe te laten. Op 1 juli wordt dat aantal herbekeken.

Ook in andere delen van Europa opent Kinepolis binnenkort opnieuw zijn deuren. In Spanje worden de bioscopen gradueel heropend per regio, te beginnen met Valencia op 5 juni.

Op 6 juni is vervolgens Zwitserland aan de beurt, gevolgd door Luxemburg op 17 juni en Frankrijk op 22 juni. Overal wordt rekening gehouden met social distancing en in sommige landen wordt de capaciteit per zaal beperkt tot vijftig procent.

Wat de Belgische bioscopen betreft, verwacht Kinepolis binnenkort een beslissing van de Belgische Nationale Veiligheidsraad. Ook in de Verenigde Staten hoopt Kinepolis nog deze maand weer bezoekers te verwelkomen.

“Wij hebben ons goed voorbereid op een heropening van onze bioscopen om onze klanten opnieuw de filmervaring te bieden die ze van ons gewoon zijn met het grootste respect voor de veiligheid van alle betrokkenen,” zegt Kinepolis-CEO Eddy Duquenne.

“Na elf weken sluiting is het een bijzonder moment voor onze teams om terug klanten te mogen ontvangen,” vervolgt hij. “Veel filmliefhebbers kijken ernaar uit terug een film op groot scherm te zien en even te ontsnappen aan de realiteit.”

“Bovendien biedt de bioscoop een ideale ontspanning dichtbij huis voor iedereen die deze zomer thuis van vakantie zal genieten. Wij kijken uit naar een atypische maar mooie filmzomer.”