Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

21.08.2020

Kinepolis-CEO klaagt mondmaskerplicht in Belgische bioscopen aan

door Vertigo

Volgens Kinepolis-CEO Eddy Duquenne zijn de bezoekersaantallen sinds de mondmaskerverplichting in de Belgische bioscopen met 30 tot 40 procent gezakt.

Duquenne begrijpt niet waarom mondmaskers verplicht zijn in de bioscoop terwijl er al aan social distancing wordt gedaan. Door de lagere bezoeksscijfers zijn veel Kinepolis-medewerkers bovendien technisch werkloos, wat de overheid ook geld kost.

“België heeft nog geen goed evenwicht gevonden tussen maatregelen om het virus aan te pakken en de economische impact,” zegt de CEO. “De overheid legt drastische maatregelen op voor bioscopen, terwijl daar bij mijn weten nog niemand besmet is geraakt.”

Hij voegt eraan toe dat alle Kinepolis-klanten in geval van besmetting traceerbaar zijn omdat er momenteel enkel online tickets worden verkocht.

Het coronavirus zou zich in de zalen van Kinepolis sowieso niet via de lucht kunnen verspreiden. “We kunnen op heel korte termijn de lucht zuiveren waardoor de binnenlucht zelfs zuiverder is dan de buitenlucht,” zegt Duquenne.

Bron: GVA

Lees meer over: