Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.05.2021

Kinepolis-bioscopen heropenen overal ter wereld

door Vertigo

Na bijna zeven maanden sluiting heropenen alle Franse Kinepolis-bioscopen op 19 mei opnieuw de deuren. Ook het gloednieuwe Kinepolis-complex in Metz, gelegen in het commercieel centrum Waves, zal vanaf 19 mei voor het eerst bezoekers ontvangen.

De Belgische bioscopen heropenen – als alles goed gaat – op 9 juni, zoals op 11 mei werd aangekondigd door de Belgische overheid. Ook de Nederlandse bioscopen kunnen rekenen op een heropening in juni, maar de exacte datum hangt nog af van de evolutie van de coronacurves.

Dit betekent dat in de loop van volgende maand alle Europese Kinepolis-bioscopen opnieuw geopend zullen zijn, weliswaar met belangrijke capaciteitsbeperkingen en andere beschermende maatregelen.

In de VS zijn alle tien MJR-bioscopen opnieuw geopend sinds eind december 2020. De Canadese Landmark-bioscopen zullen heropenen op het ritme van de provincies. Op dit moment werd nog geen concreet perspectief gegeven voor heropening.

Kinepolis benadrukt dat de gezondheid van haar filmliefhebbers en medewerkers prioritair is en dat de Groep vertrouwt op het sectorprotocol en het deskundig advies van de bevoegde autoriteiten in elk land voor de modaliteiten van een heropening.

In alle landen hanteert Kinepolis een strikt veiligheidsprotocol voor bezoekers en medewerkers, waarbij het respecteren van de gepaste afstand, het verplicht dragen van een mondmasker, het optimaal managen van bezoekersstromen alsook een strenge hygiƫne voorop staan.

Kinepolis hoopt in de komende maanden deze maatregelen stapsgewijs te kunnen afbouwen in lijn met de evolutie van de gezondheidssituatie en vaccinatiegraad, uiteraard in nauw overleg met de betrokken instanties.

Gezien de geleidelijke heropstart en de beperkte bezetting in een eerste fase, zal Kinepolis haar kostenstructuur optimaal blijven managen en zowel in bioscopen als in de Cinema Support Centers de personeelsbezetting geleidelijk aan opschalen.

“Het zijn lange maanden geweest, maar we zijn verheugd om onze klanten opnieuw een meeslepende filmervaring op het grote scherm te kunnen bieden, met het grootste respect voor ieders veiligheid,” zegt Kinepolis-CEO Eddy Duquenne.

“Het is een bijzonder moment voor vele van onze teams die terug klanten mogen ontvangen na meer dan een half jaar sluiting,” vervolgt hij.

“En als we de reacties van filmliefhebbers mogen geloven, zal het ook voor hen een bijzonder moment zijn. Met ook grote, Amerikaanse titels op het programma de komende maanden, mogen we hopen op een mooie filmzomer.”

Lees meer over: