Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.04.2021

Kill List-filmer Ben Wheatley openhartig over geschrapte en toekomstige plannen

door Vertigo

Regisseur Ben Wheatley (Kill List, Rebecca) draaide tijdens de coronacrisis de horrorfilm In the Earth en gaat binnenkort de sequel op The Meg inblikken. Tussenin had hij graag nog een ander project gemaakt.

“Ik heb verschillende horrorfilms geschreven en de bedoeling was om er nog één op te nemen,” zegt Wheatley in The Playlist Podcast. “Er was jammer genoeg geen tijd meer omdat ik aan The Meg moet beginnen.”

Wheatley zou oorspronkelijk ook het vervolg op Tomb Raider met Alicia Vikander voor zijn rekening nemen, maar zegt dat hij door een planningsconflict en de pandemie verstek moest laten gaan. De regisseur hoopt in de toekomst een andere gameverfilming te draaien.

“Ik zou graag een Doom-film maken,” zegt hij. “Ik weet dat de game al verfilmd is, maar toch. Ook Counter-Strike zou ik graag verfilmen.”

Daarnaast heeft Wheatley het script voor een western gebaseerd op John Barleycorn Must Die geschreven, een Engels folknummer waarin een personage genaamd John Barleycorn wordt mishandeld en vermoord.

John Barleycorn is een verpersoonlijking van de graansoort ‘barley‘ of gerst en de gruwelijke dingen die hem overkomen stemmen overeen met de stappen in het proces om van gerst bier of whiskey te maken.

https://open.spotify.com/episode/00ehPsfZNHhkFQjnsQg4bY

Bron: The Playlist