Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.11.2017

Kevin Spacey-schandaal niet zonder gevolgen voor zijn samenwerking met Ridley Scott

door Vertigo

Kevin Spacey is een tijdje terug in opspraak gekomen nadat een jongere acteur hem beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag jaren terug. Sindsdien hebben meerdere figuren uit de filmsector hun boekje opengedaan over het bedenkelijke gedrag van de Se7en-ster.

Het schandaal heeft directe gevolgen voor Spacey’s carrière. Netflix heeft al laten weten dat ze het zesde en laatste seizoen van House of Cards niet willen aanbieden als de acteur nog van de partij is, en de door Spacey geproduceerde biopic Gore hebben ze van hun lijst met toekomstige releases geschrapt.

Ook TriStar Pictures, het bedrijf achter het op stapel staande All the Money in the World, zit met de handen in het haar. Ridley Scotts ontvoeringsdrama voert weliswaar een onherkenbare Spacey op – want verhuld achter een dikke laag latex – toch heeft men beslist om de film terug te trekken als slotfilm van het prestigieuze AFI Fest.

Het filmbedrijf reageerde als volgt: “All the Money in the World is een fantastische film die zijn plek op het AFI Fest meer dan verdiend had, maar omwille van de beschuldigingen aan het adres van een van de castleden en uit respect voor zij die door zijn daden getroffen zijn, lijkt het ons ongepast om de film op dit moment in de spotlight te zetten. Achter een film staat echter meer dan één persoon. Om de honderden andere cast- en crewleden niet mee te straffen brengen we All the Money in the World nog steeds uit op de aangekondigde releasedatum.”

Tot nader order blijft de Belgische releasedatum dan ook op 27 december staan.

Bron: Deadline