Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.09.2021

Kevin Smith kreeg bezorgde telefoon van Marvel-baas Kevin Feige na hartaanval

door Vertigo

Kevin Smith kreeg in 2018 een hartaanval en heeft onthuld dat Marvel-baas Kevin Feige hem achteraf belde om hem veel beterschap te wensen.

“Ik dacht dat hij me een Marvel-film zou aanbieden en dat ik hem zou moeten afwijzen,” zegt Smith. “Hij vertelde me echter dat mijn hartaanval hem enorm had geraakt.”

Feige zei dat Smith en de weg die hij heeft afgelegd in Hollywood veel voor hem betekenden. Smith brak door met Clerks uit 1994, een indiefilm waarvoor hij als regisseur, scenarist, producent, geldschieter en acteur optrad.

“Hij was heel blij dat ik nog leefde,” zegt Smith. “Ik bedankte hem en verwachtte dat hij vervolgens over zaken zou beginnen, maar hij wenste me het beste toe en hing op.”

Hoewel hij een grote Marvel-fan is, ziet Smith het sowieso niet zitten om een MCU-film in te blikken. “Ik denk dat iedereen weet hoe ik tegenover Marvel-films sta, zeker Marvel zelf,” zegt hij.

“Ze beschouwen me als een fan en wat hen betreft, zal ik een fan blijven,” vervolgt hij. “Dat is maar goed ook. Ik beschik niet over de visie om een Marvel-film tot een goed einde te brengen.”

“Eerlijk gezegd wil ik dat Kevin Feige me opbelt om in een Marvel-film mee te spelen,” voegt hij eraan toe. “Dat zou voor mij veel waardevoller zijn dan er één maken.”

Bron: /Film

Lees meer over: