Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.01.2022

Kevin Smith blikt terug op geschrapte Superman-film met Ben Affleck

door Vertigo

Kevin Smith schreef het script voor Tim Burtons geschrapte film Superman Lives met Nicolas Cage in de hoofdrol en zei reeds in het verleden dat hij in de clinch lag met producent Jon Peters. Hij eiste onder meer dat de Man of Steel het in de finale opnam tegen een gigantische spin.

Nu zegt Smith dat hij en Peters ook over de casting discussieerden. Smith had zijn oog laten vallen op zijn Mallrats-acteur Ben Affleck voor de rol van Superman en Michael Rooker (Guardians of the Galaxy) voor die van Lex Luthor.

“Ik had Ben in gedachten omdat hij toen een rijzende ster was,” zegt Smith. “Volgens mij was hij net gecast in Armageddon. Bovendien is Affleck gebouwd als een superheld of een gigantische action figure.”

Peters wilde echter Sean Penn, die net een Oscarnominatie had gekregen voor Dead Man Walking, casten als Superman. “Zijn argument was dat Penn in Dead Man Walking de ogen van een moordenaar heeft,” zegt Smith. “Ik maakte hem erop attent dat de meeste mensen Superman niet als een moordenaar beschouwen.”

“Hij wilde het personage echter opnieuw uitvinden en er iets ruws, expliciets en volwassens mee doen,, eigenlijk wat Zack Snyder uiteindelijk deed met het personage,” vervolgt hij, een verwijzing naar onder meer Batman v Superman: Dawn of Justice en Justice League met Henry Cavill als Superman en Affleck als Batman.

De rol van Superman ging noch naar Affleck, noch naar Penn, maar naar Nicolas Cage. Nadat Smiths script verschillende keren werd herschreven en zowel Burton als Cage het project de rug toekeerden, werd het afgevoerd.

Bron: Variety

Lees meer over: