Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.05.2019

Kevin Janssens-naturistendrama De Patrick in wereldpremière op Karlovy Vary

door Vertigo

De Patrick, het speelfilmdebuut van Tim Mielants, is geselecteerd voor het Karlovy Vary International Film Festival (KVIFF, 28 juni-6 juli 2019). De film beleeft er zijn wereldpremière in de Officiële Competitie. Voor zijn hoofdrol in De Patrick kwam Kevin Janssens maar liefst 17 kg bij. Op 28 augustus komt de film bij ons in de bioscopen.

“Ik ben bijzonder fier op deze premiére omdat het om een festival gaat met een hart voor mooie cinema, geliefd door filmliefhebbers”, laat regisseur Tim Mielants weten in een eerste reactie.

De Patrick is een familiedrama over de eigenaardigheden van de mens, over loslaten en blij zijn met wie je bent. Patrick (Kevin Janssens) woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen. Hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf.

Naast Kevin Janssens bestaat de Belgisch-Nederlandse cast uit o.m. Ariane van Vliet, Hannah Hoekstra, Louis van der Waal, Pierre Bokma, Peter Gorissen, Josse De Pauw, Katelijne Damen, Jan Bijvoet, Bouli Lanners, Jean-Benoît Ugeux, Janne Desmet, Tine Van den Wyngaert en Frank Vercruyssen. Ook Jemaine Clement, de Nieuw-Zeelandse acteur bekend van comedy-reeks Flights of the Concords, speelt een bijrol. Tim Mielants schreef het scenario voor De Patrick samen met Benjamin Sprengers. Frank Van den Eeden stond achter de camera.

De Patrick is het speelfilmdebuut van Tim Mielants, die vooral bekend is als regisseur van tv-reeksen. Voor het Amerikaanse netwerk FX regisseerde hij de voorbije jaren twee seizoenen van Legion, gecreëerd door Fargo-bedenker Noah Hawley. De reeks werd door The Guardian getipt als de beste superheldenshow op tv. Verder regisseerde Mielants ook de thrillerreeks The Terror voor AMC, net als het volledige derde seizoen van Peaky Blinders. In eigen land regisseerde hij het eerste seizoen van fictiereeks Cordon.

Karlovy Vary International Film Festival is één de oudste en belangrijkste internationale filmfestivals van Centraal- en Oost-Europa. De Patrick maakt er kans op de Grand Prix-Crystal Globe, de hoofdprijs in de speelfilmcompetitie.