Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.01.2019

UPDATE: Kevin Hart verontschuldigt zich (nogmaals?) voor homofobe grappen

door Vertigo

Hoewel hij beweerde dat hij zich al meermaals verontschuldigd had voor zijn homofobe grappen, kwam Kevin Hart onder vuur te liggen toen bleek dat daar geen bewijzen van waren. Zijn uitspraken kwamen terug aan het licht toen hij werd aangekondigd als de presentator van de 91e Oscars.

Inmiddels heeft Hart zich teruggetrokken, maar toch wilde hij duidelijk zijn excuses aanbieden. “Het spijt mij,” zei hij en benadrukte dat het om grappen ging. “Ik zei dat ik er alles aan zou doen om te voorkomen dat mijn zoon een homo wordt, maar dat was om te lachen.”

“Er doet een bepaalde filmpje de ronde waarin ik ‘Stop, that’s gay!’ zeg,” vervolgde hij, “maar ik heb nog nooit zoiets gezegd in het echte leven, enkel op Twitter. Ik dacht dat het oké was om zo te praten. Nu besef ik echter dat mijn woorden kwetsend waren voor de LGBTQ-gemeenschap.”

“Ik steun hen in hun strijd om gelijkheid,” besloot hij, “maar dat houdt ook in dat mensen de kans moeten krijgen om te veranderen.”

Volgend op zijn verontschuldigingen bevestigde Hart definitief dat hij de Oscars niet zal presenteren. “Er wordt niet meer over gepraat,” zei hij, “en ik heb mij eroverheen gezet. Ik ga niet meer uitleggen wie ik ben. Voor mij is de kous af.”

“Als je niet gehoord hebt dat ik mijn excuses heb aangeboden, weet ik niet wat je van mij verwacht,” besloot hij. “Ik ben een goede en liefdevolle man. Als je dat niet kan inzien, ligt het probleem bij jou.”

Bron: EW, IndieWire

Lees meer over: