Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.12.2018

Kevin Hart-hetze duurt voort, andere komieken ook van homofobie beticht

door Vertigo

Kevin Hart ligt opnieuw onder vuur. De Jumanji-acteur trok zich onlangs terug als presentator van de Oscars nadat hij beticht werd van homofobie en probeerde zijn exit te herkaderen middels een uitspraak van Martin Luther King.

“De waarde van mensen hangt niet af van de momenten waarop ze zich comfortabel voelen, maar van hun positie in tijden van uitdagingen en controverse,” tweette Hart. Hij werd echter herinnerd aan het vervolg van het citaat: “Een echte buur gooit zijn status, aanzien en zelfs zijn leven in de weegschaal ten goede van anderen.”

https://twitter.com/ira/status/1071359950859845632

Nick Cannon nam het onlangs op voor Hart en zei dat hij niet de enige komiek met homofobe grappen was. Als voorbeelden haalde Cannon comédiennes Sarah Silverman, Amy Schumer en Chelsea Handler aan.

De rapper was een grote voorstander van Hart als Oscar-presentator en vindt dat niemand een blad voor de mond moet nemen. “Sinds ik op Twitter zit, heb ik al veel foute dingen gezegd,” zei hij. “Ik doe niet mee aan politieke correctheid, enkel aan de waarheid.”

Bron: IndieWire, IndieWire

Lees meer over: