Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.06.2021

Kevin Hart haalt uit naar cancel culture na hetze rond homofobe grappen

door Vertigo

Kevin Hart trok zich eind 2018 terug als presentator van de 91e Oscaruitreiking nadat hij onder vuur kwam te liggen voor oude homofobe grappen.

Nu heeft Hart, die vanaf 18 juni te zien is in de Netflix-film Fatherhood, zich uitgesproken tegen dergelijke gevallen van cancel culture. “Als je oude grappen opnieuw naar boven wilt halen, ga je gang,” zegt de acteur en stand-upcomedian. “Daar kan ik niets aan doen.”

“Besef wel dat je dan met een jongere versie van me te maken hebt, een komiek die tevergeefs grappig probeerde te zijn,” vervolgt hij. “Ik heb me verontschuldigd en begrijp nu hoe die grappen overkwamen. Het is gênant, maar ik ben gegroeid.”

Hart vindt dat mensen moeten gestraft worden als ze echte schade berokkend hebben en niet omdat ze ooit een bepaalde uitspraak gedaan hebben.

“Sinds wanneer moeten het leven en de mensen perfect zijn?” zegt hij. “Ik verwacht geen perfectie van mijn kinderen, mijn vrouw, mijn vrienden of mijn medewerkers. “Voor zover ik weet, kan je enkel groeien als je fouten maakt en dat doen we allemaal.”

“Zo gaan mensen naar de gevangenis om hun lesje te leren en om zich te verbeteren,” vervolgt hij. “Als ze bij hun vrijlating geen werk zouden vinden omdat ze in de gevangenis gezeten hebben, waarom zaten ze daar dan?”

“Sommigen vinden dat je leven voorbij zou moeten zijn als je één fout maakt en dat je nooit meer de kans zou moeten krijgen om te veranderen,” voegt Hart eraan toe. “Waar slaat dat op? En wie zijn zij om daarover te beslissen?”

Bron: IndieWire

Lees meer over: