Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.02.2020

Kevin Hart blikt terug op Oscar-controverse

door Vertigo

De Oscarceremonie van vorig jaar zou oorspronkelijk gepresenteerd worden door Kevin Hart, maar de acteur liet verstek gaan nadat een aantal homofobe grappen uit zijn stand-upcomedyverleden opnieuw boven water kwamen.

Hart beweerde dat het om een lastercampagne ging en dat hij zich al verontschuldigd had. Daar bleken echter geen bewijzen van te zijn en Hart bood opnieuw zijn excuses aan.

Eén jaar later heeft Hart teruggeblikt op de controverse. “Er was een groot verschil tussen wat volgens mij het probleem was en het echte probleem,” zegt hij.

“In die tien jaar sinds ik die grappen maakte, heb ik er echter op gelet dat ik nooit meer aan dergelijke comedy deed,” vervolgt hij. “Het kan mij niet schelen of je homoseksueel bent of niet. Ik hou van mensen ongeacht hun geaardheid.”

Volgens de acteur kwam hij tot dat inzicht nadat hij met goeie homoseksuele vrienden als actrice Wanda Sykes, regisseur Lee Daniels en talkshowpresentatrice Ellen DeGeneres had gepraat. “Toen pas besefte ik in de fout te zijn gegaan,” zegt Hart.

Bron: EW

Lees meer over: