Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.01.2020

Kevin Feige mist de tijd dat Marvel een Hollywood-underdog was

door Vertigo

Marvel Studios heeft met de box-office-hits Captain Marvel, Avengers: Endgame en Spider-Man: Far From Home een succesvol 2019 achter de rug, maar volgens studiohoofd Kevin Feige brengt dat ook nadelen met zich mee.

“Tot nu toe zijn we trouw gebleven aan onze visie en zijn de fans erin meegegaan, zelfs als we onverwachte keuzes maken of samenwerken met regisseurs en acteurs waar ze nog nooit van gehoord hebben,” zegt hij.

“Vroeger ontstond er echter al eens heisa rond een bepaalde keuze en begonnen de mensen te klagen,” vervolgt hij. “Dan namen wij het op ons om hen ongelijk te geven en de handen uit de mouwen te steken.”

“Nu vertrouwen de mensen ons blindelings en ik weet niet of ik mij daar per se gemakkelijker bij voel. Ik vind niet dat ze ons moeten vertrouwen, maar dat wij moeten zwoegen om onszelf te bewijzen.”

Tot slot hint Feige naar een grotere diversiteit in toekomstige Marvel-films. Zo zou één waarvan momenteel de opnames aan de gang zijn een LGBTQ-personage bevatten. Vermoedelijk gaat het om Chloé Zhao’s Eternals.

Daarnaast zou de cast van Destin Daniel Crettons Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings voor 98 procent uit Aziatische acteurs bestaan.

Bron: The Playlist

Lees meer over: