Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.08.2022

Kevin Costner eert overleden Ray Liotta tijdens honkbalwedstrijd

door Vertigo

Sinds 2021 organiseert de Amerikaanse honkbalbond een jaarlijkse wedstrijd in het stadion dat de film Field of Dreams inspireerde. Tijdens de wedstrijd van dit jaar werd een ode van Kevin Costner aan de overleden acteur Ray Liotta vertoond. Liotta speelde Shoeless Joe in de populaire sportfilm uit 1989.

Field of Dreams gaat over die zeldzame momenten dat magie werkelijkheid wordt”, vertelt Costner. “Maar dat werkt maar als Shoeless Joe het wachten waard is. Als hij speciaal is. En Ray Liotta was zeker speciaal.”

Vervolgens haalt de acteur herinneringen op aan een specifieke scène uit de film: “Toen Ray stierf in mei, moest ik denken aan hoe we oefenden met de knuppel. Wat je op het scherm ziet, is ook zoals het echt gebeurde. God gaf ons dat moment. En nu zit God zij aan zij met Ray.”

“Het mooie aan een film als Field of Dreams is dat Ray daardoor voor eeuwig in ons hart zit”, besluit Costner. “Lang leve Shoeless Joe. Lang leve Ray. Hij toonde ons dat dromen die recht uit het hart komen soms bewaarheid worden.”

Bron: EW