Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.08.2018

Kerstweekend dreigt knettergek te worden aan de Amerikaanse box-office

door Vertigo

In het weekend voor Kerstmis zullen zes grote Hollywood-films een box-office-strijd leveren om niet snel te vergeten. Op vrijdag 21 december komen namelijk vijf blockbusters uit en twee dagen eerder zal al een zesde zijn verschenen. De datum is aantrekkelijk voor studio’s omdat Kerstmis op een dinsdag valt en de 21e dus een lang weekend inluidt. Bovendien is het de laatste dag van 2018 om een grote blockbuster uit te brengen om zo het fiscaal jaar in schoonheid af te sluiten.

De titels in kwestie zijn James Wans superheldenepos Aquaman, mangaverfilming Alita: Battle Angel van Robert Rodriguez, de Transformers-spin-off Bumblebee van Kubo and the Two Strings-regisseur Travis Knight, komedie Holmes and Watson met Step Brothers Will Ferrell en John C. Reilly als het iconische duo en Welcome to Marwen met Steve Carell, een animatie- en live-action-hybride van Who Framed Roger Rabbit-regisseur Robert Zemeckis.

Op woensdag trapt Disneys Mary Poppins Returns het weekend vroegtijdig af met de comeback van het klassieke filmpersonage, ditmaal vertolkt door Emily Blunt.

Bron: EW