Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.06.2020

Kenneth Branagh openhartig over Thor-druk en waarom hij sequel niet inblikte

door Vertigo

Kenneth Branagh heeft teruggeblikt op Thor en hoeveel druk er op zijn schouders lag om de intrede van de Noorse god in het Marvel Cinematic Universe tot een goed einde te brengen.

“Qua toon moest Thor een brug slaan tussen enerzijds het aardse en anderzijds het kosmische en fantastische aspect van het MCU,” zegt Branagh. “Thor stelde de vraag of het MCU een toekomst in het fantasy-genre had.”

Bijgevolg was de casting van de hoofdrollen, Chris Hemsworths Thor en Tom Hiddlestons Loki, cruciaal. Volgens Branagh was Marvel Studios-hoofd Kevin Feige heel zenuwachtig.

“Hij zei dat Marvel nooit meer een belangrijkere beslissing zou nemen,” zegt Branagh. “Volgens hem zou het ofwel lukken, ofwel niet en hij wenste mij veel succes toen ik de acteurs moest opbellen met het nieuws dat ze de rol te pakken hadden.”

Branagh keerde niet terug voor de sequel Thor: The Dark World en daar is een goede reden voor. “Ik had graag een trilogie gemaakt, maar als er zo veel van afhangt, moet je eerst afwachten hoe de eerste film het ervan afbrengt.”

“Bovendien moest ik na de opnames van Thor, hoe fantastisch ze ook waren, op krachten komen door iets anders te doen,” vervolgt hij. “Ik was niet klaar om onmiddellijk aan het vervolg te beginnen. Ooit hoop ik echter een filmtrilogie te kunnen maken.”

Bron: Collider