Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.06.2020

Kenneth Branagh kreeg het Tenet-script persoonlijker overhandigd dan Robert Pattinson

door Vertigo

Robert Pattinson mocht het Tenet-script enkel in een gesloten ruimte lezen, maar in Kenneth Branagh had Christopher Nolan meer vertrouwen. De twee werkten eerder samen aan Dunkirk en Nolan overhandigde Branagh persoonlijk het script bij hem thuis.

“Er klopte iemand op de deur en daar stond Christopher Nolan,” zegt Branagh. “Hij had een enveloppe onder zijn arm en zei dat hij mij het script kwam brengen. Persoonlijker wordt het niet.”

“Ik vroeg hem hoe we over het script zouden praten,” vervolgt hij. “Hij zei dat hij mij over vierentwintig uur zou bellen en dat het leuk zou zijn als ik er met niemand anders over praatte. Ik moest niets tekenen en we gaven elkaar gewoon een hand.”

Branagh voegt eraan toe hoe belangrijk het was dat hij het script altijd bij had. “Als je aan een Nolan-film werkt en het vliegtuig neemt naar een andere locatie, is het belangrijker om je script bij te hebben dan je paspoort. Estland niet binnenmogen is geen ramp, maar Estland wel binnenmogen zonder script, is een ramp.”

Bron: IndieWire