Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.07.2017

Ken Loach roept Radiohead op tot Israël-boycot

door Vertigo

Tweevoudig Gouden Palm-winnaar Ken Loach heeft in een opiniestuk Radiohead opgeroepen om een gepland optreden in Tel Aviv te annuleren. Loach vraagt de populaire muziekband mee te stappen in de ‘culturele boycot van Israël’.

De filmmaker steunt samen met andere artiesten en activisten de BDS-beweging (Boycott, Divestment and Sanctions), een Palestijns initiatief dat streeft naar een culturele boycot van Israël totdat de bezetting van Palestina door Israëlische troepen wordt stopgezet.

Thom Yorke van Radiohead reageerde uitgebreid in Rolling Stone: “In een land optreden is niet hetzelfde als de politiek van dat land goedkeuren. Wij spelen al twintig jaar in Israël en hebben in die twintig jaar verschillende regeringen gekend, de ene al wat liberaler dan de andere. Dat geldt evenzeer voor de Verenigde Staten, en ook in de VS treden wij nog op. Muziek en kunst gaat over grenzen overstijgen, over ruimdenkendheid, over mensen die dialogen en vrije meningsuiting met elkaar delen.”, verdedigt Yorke de keuze van zijn band.

Bron: IndieWire

Lees meer over: