Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.01.2020

Kelly Marie Tran onthult geknipt Rise of Skywalker-moment & prijst gewraakte Last Jedi-scène

door Vertigo

Na coscenarist Chris Terrio heeft ook Kelly Marie Tran gehint dat er footage van haar personage Rose Tico uit Star Wars: The Rise of Skywalker werd geknipt. Volgens haar werd er namelijk meer materiaal gedraaid voor het finale gevecht op de Star Destroyer.

“Het was waanzin om over dat platform te lopen met vliegende Stormtroopers en mensen op paarden om je heen,” zegt ze. “Ook al komt het maar een seconde in beeld, hebben we dat moment verschillende keren opgenomen.”

“De dag erna waren mijn knieën geschaafd omdat we maar bleven lopen om vervolgens op onze knieën te vallen en te beginnen schieten,” vervolgt ze. “Dat heeft de film echter niet gehaald, denk ik.”

Tran blikte ook terug op de scène uit Rian Johnsons The Last Jedi waarin Rose en Finn (John Boyega) een bezoekje brengen aan het casino in de stad Canto Bight, een trekpleister voor wapenhandelaars.

“Ik vond het heel relevant om de mensen die van andermans ellende en onderdrukking profiteren te zien,” zegt Tran. “Dat was nog niet echt aan bod gekomen in de Star Wars-films en het is een heel mooi moment. Rian Johnson is een genie.”

Bron: The Playlist