Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.03.2021

Kelly Marie Tran blikt terug op aanval Star Wars-trollen

door Vertigo

Kelly Marie Tran is binnenkort te horen als het hoofdpersonage in de Disney-animatiefilm Raya and the Last Dragon en heeft teruggeblikt op haar rol als Rose Tico in de Star Wars-sequeltrilogie.

Tran werd het slachtoffer van online trollen die haar bestookten met seksistische en racistische kritiek en verwijderde uiteindelijk haar sociale media-accounts.

“Het was alsof iedereen me zag verliefd worden en vervolgens gĂȘnant zag uit elkaar gaan,” zegt Tran over haar Star Wars-ervaring.

De actrice keerde uit vrees voor haar mentale gezondheid sociale media de rug toe en liet na Star Wars heel wat aanbiedingen liggen.

“Iedereen bleef me maar vertellen wat ik moest zeggen en hoe ik me moest voelen,” zegt ze. “Ik besefte dat ik zelf niet meer wist hoe ik me voelde en waarom ik wilde acteren.”

“Telkens dat gebeurt, moet ik even de boeken toedoen en in de echt wereld vertoeven: boeken lezen, een dagboek bijhouden, gaan wandelen en mijn passie voor acteren terugvinden.”

Verder ging Tran ook in therapie. “Ik heb geleerd dat als iemand me niet begrijpt, het niet aan mij is rekening met hun vrouwenhaat of racisme te houden,” zegt ze.

“Misschien hebben zo’n mensen gewoon niet genoeg verbeelding om te begrijpen dat er verschillende soorten mensen zijn,” vervolgt ze.

Bron: EW