Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.06.2021

Keira Knightley staat stil bij ervaringen met vrouwenhaat

door Vertigo

Keira Knightley heeft in een interview met het magazine Harper’s Bazaar stilgestaan bij haar ervaringen met vrouwenhaat, iets dat ze naar eigen zeggen lange tijd als vanzelfsprekend beschouwde.

“Pas toen vrouwen alle voorzorgen begonnen op te lijsten die ze nemen om veilig thuis te raken, besefte ik dat ik hetzelfde deed zonder erbij na te denken,” zei Knigthley. “Dat is fucking deprimerend.”

Harper’s Bazaar-journaliste Lydia Slater nam het interview met Knightley af tijdens een wandeling door de buurt in het noorden van Londen waar beiden wonen.

In de loop van het gesprek werd Knightley benaderd door een man die haar zei dat ze er heel jong uitzag en haar en Slater begon lastig te vallen. “Het is best interessant om over vrouwenhaat te praten terwijl we achtervolgd worden,” zei Knightley.

De actrice haalde een voorstel aan van de Britse politica Baroness Jenny Jones om een avondklok voor mannen in te voeren. Jones reageerde op de verdwijning en dood van de Londense vrouw Sarah Everard, die door een politieagent zou vermoord zijn.

“Ik vond het een geweldig voorstel, maar sommige mannen waren verontwaardigd,” zei Knightley. “Er is echter wel een avondklok voor vrouwen en die is er altijd al geweest.”

“Elke vrouw die ik ken is wel al eens geconfronteerd met een exhibitionist, of betast, of kreeg al eens van een kerel te horen dat hij haar keel zou oversnijden of haar in het gezicht zou slaan,” vervolgde ze.

Bron: Harper’s Bazaar

Lees meer over: