Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.11.2021

Keanu Reeves zegt dat er voor The Matrix Resurrections amper werd gerepeteerd

door Vertigo

The Matrix Resurrections-acteur Neil Patrick Harris zei onlangs dat regisseuse Lana Wachowski een heel intieme en losse sfeer creëerde op de set en nu heeft hoofdrolspeler Keanu Reeves dat beaamd. Volgens Reeves zat Wachowski tijdens de opnames van de originele Matrix-trilogie, die ze samen met haar zus Lily inblikte, meer achter de monitor, maar was ze wel nog nauw bij de shoot betrokken.

“Voor The Matrix Resurrections was ze meer bezig met de beweging van de camera en geïnteresseerder in doen dan repeteren,” zegt Reeves. “Ze hechtte minder belang aan voorbereiding dan aan iedereens bereidwilligheid om iets onverwachts te ontdekken op het moment zelf. We hebben amper tot niet gerepeteerd.”

Wachowski verklapt geen plotdetails, maar zegt dat de film over ‘de kracht van technologie om onze subjectieve realiteit te vervormen of in te perken’ gaat. “Kunst is een spiegel,” vervolgt ze. “De meesten kijken liever naar het oppervlak, maar mensen zoals mij genieten van wat erachter schuilt. Voor hen heb ik de film gemaakt.”

Bron: IndieWire