Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.01.2021

Kate Winslet openhartig over gespannen relatie met de pers na Titanic

door Vertigo

Kate Winslet heeft in de podcast van acteur en stand-upcomedian Mark Maron teruggblikt op haar rol in Titanic. De actrice vertelt dat ze zich na de release van de film getreiterd voelde.

“Van de ene dag op de andere moest ik mezelf beschermen,” zegt Winslet. “Ik werd heel nauw in het oog gehouden, kreeg veel kritiek en de Britse pers was gemeen tegen me.”

“Ik had het gevoel dat ik gepest werd,” vervolgt ze. “Het was vreselijk en ik hoopte dat het zou voorbijgaan. Dat was ook het geval, maar ik besefte dat ik misschien niet klaar was om beroemd te zijn.”

Daarom ging Winslet na Titanic niet op zoek naar rollen in andere grote films. “Ik was nog steeds het vak aan het leren en voelde dat ik nog niet klaar was om veel grote Hollywoodrollen te spelen,” zegt ze.

“Ik wilde geen fouten maken en het verknallen, maar een langdurige carrière uitbouwen,” vervolgt ze. “Ik zocht strategisch naar kleine rollen zodat ik het vak iets beter kon begrijpen en een zeker niveau van privacy en waardigheid kon behouden.”

Bron: Deadline

Lees meer over: