Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.01.2018

Kate Winslet betuigt ‘bittere spijt’ over samenwerking met Woody Allen

door Vertigo

Kate Winslet kreeg de afgelopen tijd kritiek omwille van haar samenwerking met Woody Allen aan Wonder Wheel. Zo vindt Allens adoptiedochter Dylan Farrow het hypocriet dat Winslet de Time’s Up-beweging steunt, maar zich nog niet uitsprak over haar beschuldigingen tegenover Allen. Op de London Critics’ Circle Awards betuigde de actrice nu haar spijt over haar samenwerking met misbruikers, maar noemde ze Allen niet bij naam.

“Ik zou hier vanavond niet kunnen staan zonder mijn bittere spijt te betuigen over enkele jammere keuzes die ik maakte. Ik heb met mensen samengewerkt waarmee ik dat liever niet had gedaan,” bekende de actrice. “Nu besef ik dat ik moedige mensen kwetste door hierover te zwijgen. Hoewel het aan de juridische instellingen is om een oordeel te vellen, is het onze verantwoordelijkheid om naar de getuigenissen te luisteren.”

“Invloedrijke personen die gehoord worden, mogen het niet nalaten om hun steun te betuigen aan de kwetsbare mensen waar niet naar geluisterd wordt. We mogen ons echter niet gaan focussen op wie er al dan niet publiekelijk zijn excuses heeft aangeboden,” besloot Winslet.

Nron: IndieWire