Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.07.2015

Karate Kid- en Ocean’s-producent Jerry Weintraub overleden

door Jimmy Van der Velde

De legendarische Hollywoodproducent en voormalige United Artists-baas Jerry Weintraub is in Los Angeles op 77-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval.

Hij begon in de muziekwereld als agent en organiseerde concerten voor grote namen als Frank Sinatra, Bob Dylan en Elvis Presley. Met Robert Altmans Nashville stortte hij zich in 1975 op zijn eerste filmproject.

In 1980 werkte hij mee aan William Friedkins controversiële thriller Cruising en vier jaar later producete hij de eighties-klassieker The Karate Kid. Die laatste werd gevolgd door heel wat sequels en een remake.

In 2001 scoorde hij na lange tijd nog eens een echte hit met Steven Soderberghs misdaadkomedie Ocean’s Eleven. De film kreeg twee vervolgen.

Twee jaar geleden sierde Weintraubs naam de aftiteling van de HBO-film Behind the Candelabra. Voor zijn dood werkte hij nog aan enkele series en een nieuwe Tarzan-adptatie.

Het overlijden van de producent lokte reeds de nodige reacties van bekende Hollywoodkoppen uit. “De verhalen en prestaties van Jerry zullen met de jaren indrukwekkender worden”, aldus George Clooney.

Ook op Twitter wordt hij herdacht:

Bron: Variety

@TheJimeister