Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.06.2017

Kapitein Zeppos zet koers richting bioscoop

door Vertigo

 

De reboot-trend heeft met enige vertraging ook ons land bereikt. Er is immers een bioscoop-update van  Kapitein Zeppos op op komst, de legendarische tv-reeks over een gentleman-avonturier die producent Peter Bouckaert als “de Vlaamse Indiana Jones” omschrijft.

“Ik liep al lang met het idee rond om de serie naar de filmwereld te brengen, maar nu hebben we de rechten op het personage gekocht en Wouter Van Haver, die onder meer meewerkte aan de tv-reeks De Ridder, heeft een scenario klaar”, vervolgt Bouckaert van productiehuis Eyeworks.

“Het wordt geen nostalgische remake, maar wel een nieuw, spannend en eigentijds verhaal waar een stukje Belgische geschiedenis aan wordt gekoppeld. Het wordt een familiefilm die een publiek van 12 tot 88 moet aanspreken. Voor zij die de tv-serie kennen zullen er wellicht wel knipogen naar het origineel inzitten.”

Wie het titelpersonage zal vertolken is nog niet duidelijk. De casting moet nog starten. In de tv-reeks werd het personage gespeeld door Senne Rouffaer, die in 2006 overleed. Een regisseur is er wel al. Douglas Boswell stond eerder al achter de camera bij tv-reeksen Wittekerke en LouisLouise en maakte ook de speelfilm Labyrinthus.

Bron: Het Nieuwsblad