Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.12.2021

Kapitein Zeppos-film krijgt trailer en poster

door Vertigo

Distributeur Kinepolis heeft de eerste trailer en poster van de Vlaamse avonturenfilm Zeppos – Het Mercatorspoor gedeeld. De film is vanaf 23 februari 2022 te zien in de Belgische bioscopen.

Het verhaal draait rond de jongeren Benjamin en Slien, vertolkt door Nathan Naenen (wtFOCK, Kattenoog) en Britt Scholte (Kattenoog, Misfit: de serie), die door een oude avonturier genaamd Zeppos worden meegesleurd in een historisch avontuur in het kielzog van de middeleeuwse wetenschapper Mercator.

Carry Goossens (Code 37, Professor T) kruipt in de huid van de legendarische Kapitein Zeppos, het hoofdpersonage uit de gelijknamige iconische VRT-reeks uit de jaren zestig. Deze reeks werd over vele generaties heen heruitgezonden en was een van de eerste buitenlandse successen van de Vlaamse fictie.

Daarnaast spelen ook Koen De Bouw (Het vonnis, De premier), Nora Gharib (Patser) en Carlos Schram (Red Light) belangrijke rollen.

Het scenario is geïnspireerd op het personage Kapitein Zeppos van Louis De Groof en is geschreven door Wouter Van Haver (Cool Abdoul).

De regie is in handen van Douglas Boswell (Labyrinthus, Buck). Peter Bouckaert en Nathalie Van Schelvergem produceren de film voor Eyeworks.

De synopsis luidt als volgt: Op zijn 18e verjaardag erft techno-geek Benjamin Kurrel de nalatenschap van zijn vermiste vader Ben Kurrel: een koffer vol antieke voorwerpen, waaronder een zeer zeldzaam oud boek.

Wanneer hij het antieke boek aan Slien schenkt, het meisje waar hij een oogje op heeft, zet hij onbedoeld een kettingreactie in beweging.

Een oude man die zich voorstelt als Zeppos heeft grote interesse in het boek, dat ooit aan cartograaf Mercator heeft toebehoord. Samen volgen ze het geheime spoor dat Mercator eeuwen geleden achterliet, maar een ongenadige tegenstander probeert hen te stoppen bij de ontrafeling van het mysterie.

Hun gevaarlijke zoektocht brengt hen niet alleen dichter bij het geheim van Mercator, maar confronteert Benjamin ook met zijn afkomst.

Lees meer over: