Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.11.2017

Justice League-regisseurs nergens te bespeuren tijdens promotour

door Vertigo

Toen Joss Whedon eind maart de regiestoel van Justice League overnam van Zack Snyder, werden er reshoots aangekondigd. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn, totdat bleek dat deze 25 miljoen dollar hadden gekost en maar liefst 2 maanden duurden. Ondertussen is het duidelijk dat Whedon heel wat ingrijpende veranderingen heeft doorgevoerd. Zo kwamen we te weten dat de verhaallijnen van Cyborg en Wonder Woman werden aangepast en forceerde een Warner Bros-CEO dat speelduur beperkt bleeft tot 120 minuten.

Die wissel van de wacht ligt duidelijk nog wat moeilijk. Zowel Snyder als Whedon zijn opvallende afwezigen bij de Justice League-promotour . Dat Snyder er niet bij is, hoeft niet te verwonderen. Na de dood van zijn dochter besloot de regisseur wat tijd voor zichzelf te nemen en gaf hij de fakkel door aan Whedon. Snyder keerde later echter nooit meer terug naar de productie en focuste zich op andere projecten. Hij zal wel als regisseur op de credits staan, maar is verder niet meer verbonden aan de blockbuster. Dat Whedon afwezig is op de perstour, doet wel de wenkbrauwen fronsen. Hij zou het moeilijk hebben om een grote rol op te eisen, omdat de toon van de film al grotendeels gezet was voordat hij erbij betrokken raakte.

Deborah Snyder, vrouw van Zack en producente van Justice League, sprak zich uit over de regisseurswissel: “Voor ons voelt dit heel bitterzoet aan. Zack werkt al sinds Man of Steel mee aan de DC-franchise en bepaalde mee de richting ervan. De personages hebben een lange weg afgelegd en zouden in Justice League allemaal samen komen. Dat hij zijn plannen niet kon afronden, was voor ons heel moeilijk. We houden van deze personages, ze zijn belangrijker voor de films dan wie dan ook achter de schermen. Ik hoop dat de mensen naar de film gaan kijken om hun superhelden te zien en zich niets aantrekken van de productieperikelen.”

Bekijk hier een volledige persconferentie:

Bron: The Playlist