Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.11.2017

Justice League bestijgt Amerikaanse box-office-troon maar…

door Vertigo

Warner Bros. en DC zijn niet tevreden over de box-office-resultaten van Justice League. Internationaal doe de film het goed, maar aan de Amerikaanse box-office stelt hij teleur. In Noord-Amerika haalde de film 96 miljoen dollar op. Zonder enige context is dat een sterk bedrag, maar er werd veel meer verwacht van het superheldenensemble. Zo heeft de film heeft de dubieuze eer om het minst succesvolle openingsweekend van de vijf recente DC-films te hebben.

Daarnaast had de film dezelfde cijfers moeten halen als dat andere superheldenonderonsje The Avengers, maar die Marvelprent haalde vijf jaar geleden ongeveer 110 miljoen dollar meer op tijdens zijn openingsweekend. Internationaal presteert Justice League beter, in totaal bracht hij daar reeds 186 miljoen dollar op. In China beleefde de film met 51 miljoen dollar zelfs het op één na beste openingsweekend, na Batman v Superman: Dawn of Justice.

Hoe dan ook, Justice League lijkt niet het verhoopte hoogtepunt te worden binnen het DC-filmuniversum. Met een wereldwijde opbrengst van 282 miljoen dollar blijft de film onder de verwachtingen, zeker als je weet dat hij ongeveer 700 miljoen dollar zal moeten opbrengen om break-even te draaien. Het is dus uitkijken naar de gevolgen die dit zal hebben bij de verdere evolutie van all things DC.

De grote box-office-verrassing van het weekend was Wonder, een kleinschalig drama met Julia Roberts en Owen Wilson dat maar liefst 27 miljoen dollar opbracht. De animatiefilm The Star deed het ook goed met zo’n 10 miljoen dollar. En qua kleinere releases blijft Lady Bird, het regiedebuut van Greta Gerwig, het fantastisch doen. Ook Roman J. Israel, Esq., het advocatendrama met Denzel Washington leverde verdienstelijke resultaten op.

Bron: The Playlist