Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.03.2021

Justice League-acteur Joe Manganiello greep keer op keer naast grotere rol in DC-filmuniversum

door Vertigo

Joe Manganiello (Magic Mike) had een cameo als de slechterik Deathstroke in Justice League en zou daarna een grotere rol in het DC-filmuniversum spelen. Daar kwam echter niets van in huis.

Na Justice League zou Deathstroke in Ben Afflecks The Batman opduiken. “Zes maanden na de opnames van Justice League kreeg ik echter te horen dat Ben Afflecks versie van de film in het water was gevallen,” zegt Manganiello in de podcast Happy Sad Confused.

Ondertussen werden er ook plannen gesmeed voor een Deathstroke-solofilm van Gareth Evans (The Raid). Voordat Joker groen licht kreeg, had Warner echter geen interesse in een solofilm over een slechterik.

“De studio beschouwde een oorsprongsverhaal over een slechterik met een budget van veertig miljoen dollar niet als een prioriteit,” zegt Manganiello.

Daarna was er sprake dat Deathstroke in David Ayers Suicide Squad-sequel zou opduiken. “Ik was stand-by voor vier of vijf versies van de film,” zegt Manganiello. “We wachtten telkens tot een bepaalde acteur beschikbaar was.”

Uiteindelijk werd Ayer vervangen door James Gunn, die het script grondig herschreef, en ving Manganiello alweer bot. Hij zal echter opnieuw te zien zijn in Zack Snyder’s director’s cut van Justice League, waarin Deathstroke een grotere rol heeft.

Bron: The Playlist