Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.08.2022

Jurassic World-regisseur blijft voorlopig weg van grote franchisefilms

door Vertigo

De voorbij acht jaar was Colin Trevorrow de drijvende kracht achter de Jurassic World-filmreeks. Tussendoor schreef hij ook het scenario voor een Star Wars-film die er in de handen van J.J. Abrams uiteindelijk helemaal anders zou uitzien. Na die ervaringen wil Trevorrow de komende jaren de handen afhouden van bestaande franchises.

“Ik kijk ernaar uit om iets te maken waarbij je geen rekening moet houden met een legioen superfans”, verklaart de regisseur. “Zelfs de persoonlijke films die ik de voorbije acht jaar maakte, stonden namelijk in de schaduw van de filmreeksen waaraan ik verbonden was.”

Daarmee verwijst Trevorrow naar The Book of Henry. Na de vernietigende kritieken op die film besloot Lucasfilm hem van de negende Star Wars-film af te halen.

“Ik ben klaar om verhalen te vertellen die los staan van filmervaringen uit iemands kindertijd”, besluit de regisseur. “Want ik snap hen. Ik ben een van hen. Het is zeer delicaat om aan de slag te gaan met de emoties die mensen hadden toen ze als negenjarige Jurassic Park zagen.”

Bron: Screen Rant