Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.07.2020

Jurassic World: Dominion-shoot herstart ondanks coronabesmettinggerucht

door Vertigo

Ondanks geruchten dat een aantal crewleden besmet raakten met het coronavirus gaan de opnames van Jurassic World: Dominion in het Verenigd Koninkrijk door.

“Elk bericht dat de productie van Jurassic World: Dominion is stilgelegd, is onjuist,” zegt Universal in een statement. “We zijn al vijf dagen bezig en we zijn blij dat we kunnen verderwerken aan dit ongelooflijke project.”

Volgens een insider worden alle cast- en crewleden getest voor ze de set betreden zodat ze meteen in quarantaine kunnen geplaatst worden als het resultaat positief zou zijn.

Regisseur Colin Trevorrow beschouwt het oponthoud door de coronacrisis alvast als een voordeel. “Voor velen onder ons was Jurassic World: Dominion al voor de lockdown de grootste uitdaging van ons leven,” zegt hij.

“Het draaischema werkte in ons voordeel,” vervolgt hij. “In de vier weken voor de coronacrisis blikten we vooral scènes met dino’s in en dus konden we in quarantaine vroegtijdig aan de visual effects beginnen zonder de druk van een naderende deadline.”

“Ik heb er het volste vertrouwen in dat onze richtlijnen de veiligheid zullen garanderen,” voegt hij eraan toe. “Het zal echter moeilijk zijn om daarbinnen een creatieve omgeving tot stand te brengen.”

“Eens we beginnen draaien, moeten we onze wereld vergeten en in die van de film leven,” vervolgt hij. “Daar zal mogelijk wat oefening aan te pas komen.”

Bron: EW