Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.08.2021

Jungle Cruise-acteur Edgar Ramírez houdt smeekbede voor coronavaccinatie na overlijden familieleden

door Vertigo

Acteur Edgar Ramírez (Carlos, Jungle Cruise) heeft zijn Instagram-volgers gesmeekt om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus, dat aan verschillende van zijn familieleden en vrienden in zijn thuisland Venezuela het leven kostte.

Ramírez verloor reeds zijn Venezuelaanse agent en vriend Laureano, zijn grootmoeder Bertha, zijn tante Lucy, zijn oom Guillermo en zijn vriend Rafael, de schoonbroer van zijn tante Nidia. Geen van de vijf was gevaccineerd omdat ze de kans niet kregen.

“Ondertussen worden tienduizenden vaccins in de VS weggegooid omdat een grote groep mensen ze niet wil,” schrijft een verslagen Ramírez. “Het is hartverscheurend dat zoveel Amerikanen weigeren om zich te laten vaccineren, terwijl mijn familie het in een oogwenk had gedaan.”

De acteur wijst erop dat wereldwijd miljoenen mensen geen toegang hebben tot vaccins en hoopt dat iedereen die kan zich onmiddellijk laat vaccineren: “Doe het niet voor jezelf, maar voor de mensen die kwetsbaar zijn, verzwakte immuunsystemen hebben en alle anderen die heel ziek kunnen worden als ze besmet raken.”

Verder deelt Ramírez een gesprek tussen hem en de Amerikaanse viroloog Anthony Fauci over het belang van vaccinaties. “Ik hoop dat het een vertrekpunt kan zijn voor een gesprek met mensen in je leven die twijfelen om zich te laten vaccineren,” schrijft de acteur. “Praat erover, alsjeblieft.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Edgar Ramirez (@edgarramirez25)

Lees meer over: