Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.03.2018

Jungle Book-regisseur Jon Favreau maakt live-action Star Wars-serie

door Vertigo

Na jaren van speculatie is het eindelijk duidelijk wat Jon Favreau precies gaat doen binnen de Star Wars-franchise. Disney heeft aangekondigd dat de acteur-regisseur een nieuwe live action televisiereeks gaat schrijven en produceren die zich al afspelen in de galaxy far, far away en te zien zal zijn op Disneys aankomende streamingdienst.

“Als je mij elf jaar geleden had gezegd dat ik verhalen zou kunnen vertellen binnen het Star Wars-universum, dan had ik je niet geloofd,” vertelt Favraeu. “Ik kan niet wachten om aan dit spannende avontuur te beginnen.”

Na de twee Iron Man-films, Jungle Book en de aankomende remake van The Lion King, kiest Disney dus opnieuw voor Favreau. Volgens studiobons Kathleen Kennedy is hij de juiste man op de juiste plaats:

“Favreau brengt de perfecte mix van productionele ervaring en schrijftalent, bovendien is hij bekend met het Star Wars-universum. Deze serie zal hem de mogelijkheid bieden om met een diverse groep schrijvers en regisseurs samen te werken. Voor Disney is het een kans om een sterkte vezameling talent op te bouwen.”

Bron: The Playlist